Mamiya 645 AFD

Mamiiya 645 AFD

in english

På sista tiden har jag känt att min gamla Mamiya M645 är lite för långsam. Den funkade ypperligt för naturbilder, men eftersom jag helst fotar människor i rörelse så var kände jag mig ofta begränsad. Därför sålde jag den och köpte en modernare variant! 

Nyaste tillskottet i maskinparken är alltså en en Mamiya 645 AFD, med 55/2.8, 80/2.8 och 150/3.5. Jag har hittils hunnit framkalla och scanna två rullar svartvit film (Kodak TMAX och TriX). Två rullar till är i pipeline!

Eftersom jag är van vid helmanuella analoga kameror så var det inte helt lätt att hantera ljusmätare, och autofokus på detta monster, vilket syns på att några av bilderna är skapligt underexponerade. Det ska bli kul att lära sig denna kamera i detalj! Återkommer kanske med ett mer detaljerat utlåtande när jag testkört den ett tag.